Omvendelse…

Vi har sikkert alle læst følgende overskrifter:

Direktør bliver salsa danser i Rio

IT-Konsulent starter økologisk landbrug

Overlæge bliver astrolog

Hvad er det der gør, at mennesker skifter retning i deres liv. Det er naturligvis ikke os alle, der laver så drastiske kursændringer i vores liv, som de ovenstående overskrifter indikerer. Men hvad er grundene til, at man ændrer kurs

At leve i Gudsrigets virkelighed er en konstant omvendelse, fordi vi aldrig helt kommer til at gribe, hvad det vil sige at følge efter Jesus. Omvendelse betyder, at vi kontinuerligt er i bevægelse. Vi forsøger hele tiden at justere retningen, fordi vi ikke hele tiden træder ved siden af både i vore handlinger og vores forestillinger.

Ofte kan man opleve, at kristne ikke er i bevægelse, og deres holdninger ikke er til forhandling. De mener, at min tolkning er den sande, og det blot er andre, der ikke har set lyst. Det er jo enormt arrogant, fordi som kirkefædrene sagde: mysteriet om Jesus er uendeligt, hvilket betyder, at hvis vi går på opdagelse hele tiden, vil opdage nye sider af Gud og dermed blive nødt til at justere kursen…måske har de andre blot opdaget dele af mysteriet som vi endnu ikke har set…

Hvad tænker du?

Advertisements

6 Responses to “Omvendelse…”

 1. Kenneth Birch Says:

  Jeg er enig. Men det er lidt provokerende, fordi det nogle gange er så pokkers svært at bevæge sig. Vi er jo vanemennesker, også når det gælder værdier og holdninger. “Det har jeg ment i mange år, og det er da gået meget godt” er en typisk dansk og menneskelig holdning. Desværre også yderst farisæisk. Åbenhed og bevægelse er noget, vi har brug for Guds hjælp til hele tiden.

 2. Lasse Bech Says:

  Ja, for nogen ser ligningen således ud:

  stor tro = stor skråsikkerhed

  Nu er jeg ret skråsikker på Jesus, men når det bliver mine dogmer og tolkninger, jeg bliver skråsikker på, så er det så let mig selv, der bliver fremhævet, for jeg har jo haft evnen til at forstå rigtigt – imodsætning til de fleste andre.

  Jeg tror der skal tænkes noget med at troen modnes ind i det her. Er det ikke en der hedder Fowler, der taler om stadier i trosudvikling? Et af stadierne er at man ser ret sort-hvidt på tingene. Jeg har selv været der, og vi må vel ikke se ned på det som sådan. Men det må ikke blive idealet.

 3. Boeskov Says:

  Jeg er meget enig, men folk ser det virkelig meget forskelligt.

  Jeg snakkede fx med min svoger her til aften til en fest. Han er en yderst behagelig, intelligent, svensker, der mig bekendt ikke er specielt religiøs.

  Han mente, at man skulle være mere klar omkring dogmerne, at den kristendom, jeg beskrev, for ham virkede til at sælge ud til “tidsånden.”

  Jeg forklarede, at jeg jo troede på en absolut sandhed, men bare ikke var så sikker på at jeg (eller nogen anden) havde fanget den fuldstændig.

  Måske er det en generationsting, men han hoppede i hvert fald ikke umiddelbart på en “emergent, postmoderne kristendom.” (Nu fik vi selvfølgelig også kun snakket et kvarter ;-))

  /Stef

 4. Mathias Says:

  Det är märkligt hur enormt litet man kan ut av sina medmänniskor om man begränsar sig till att enbart se sina egna åsikter som de rätta. Och följaktligen är det märkligt hur enormt mycket man kan få ut av sina medmänniskor om man vidgar sina perspektiv till att ta del av diskussioner som andra berikar ens liv med.
  Som nån sa, och som du också säger med andra ord: ofta har vi kristna tyckt att det vi själva håller på med är rätt, och därför har vi ofta sagt “det här är rätt, då måste det här andra vara fel”, medan jag gärna säger: “det här är rätt, men jag är väl medveten om att jag har fått tag på en mycket liten del av sanningen, så du får gärna berika min förståelse av den”.

  Bra bloggpost, Thomas!

 5. Thomas Says:

  Ja, vi er vanemennesker, og derfor kan det være enormt vanskeligt for os hele tiden at være i bevægelse, så derfor har brug ofte at komme op i helikopteren og lade folk stille spørgsmålstegn ved vores liv…

  Jo Fowler oprererer med 7 stadier, og stadie 3 er det meget sort/hvide verdensbillede, hvor man går meget op i sandt eller falsk… jeg har ofte tænkt, at stadie 3 passer ideelt til et moderne paradigme… Stadie 4 er mere flydende og man bliver mere klar over, at man næppe selv har hele sandheden. Fowlers pointe er netop, at der ikke er noget, som er bedre end andet, men i praksis flyder vi nok lidt i mellem de forskellige stadier…

  Nu kender jeg ikke din svoger, men jeg tror nu heller ikke at der kun er brug for emerging churches, der er også brug for de kirker som er mere klare og ikke så meget i proces, selvom der sikkert bliver mindre brug for dem, men det er jo tankevækkende, at så mange mennesker bliver tiltrukket af islam – de er i hvert fald meget lidt flydende

  Mathias jeg kan rigtig godt lide din sætning om sandheden… 🙂

 6. counterstr Says:

  pornstar wrestler dragom lili wrestler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: