Kristendommen genopdaget

Jeg er lige ved at læse Christianity rediscovered, som er en fantastisk bog. Det er en gammel katolsk missionærpræst, som fortæller om hans forsøg på at genfortælle de gode nyheder ind i en helt anden kultur – massaikultuten. Ved hans første besøg i massaistammen, fortæller han om jødernes Gud, som er alle nationers Gud. Men jøderne gjorde ham eksklusiv og gjorde ham til jødernes Gud, selvom han er hele verdens Gud. Donovan fortæller så massaierne, at beretningen måske har en betydning for massaierne som også har en Gud, som de har gjort eksklusiv, at måske er massaiernes Gud ikke "the high God", når han kun er massaiernes Gud. Efter en lang tavshed siger en af de ældre massaier om Donovans folk har fundet the high God, han skal lige til at svare ja, da han kommer i tanke om, hvordan vesten har gjort the high God til deres Gud: Hitler der bad om Guds beskyttelse, amerikanerne, når de sender folk i krig osv. Så i stedet svarer han følgende:

"No we have not found the high God. My tribe has not known him. For us too he is the unknown God. But we are searching for him. I have come a long distance to invite you to search with us. Let us search for him together. Maybe together we will find him"

Det er så fedt sagt, og jeg tænker om det ikke også er et profetisk hint til os, når vi skal i gang med at fortælle de gode nyheder i en post-kristen kultur. Det ramte mig i hvert fald lige i maven…

Advertisements

One Response to “Kristendommen genopdaget”

  1. Anne Mette Schjødt-Pedersen Says:

    Jeg kan anbefale en spøjs bog om Guds forhold til hinanden og til os:
    W. Paul james. “Hytten”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: