At dekonstruere

Jeg er ofte i kontakt med churchleavere. Altså mennesker som har forladt kirken men ikke nødvendigvis troen. En af de store udfordringer for denne gruppe af mennesker er deres billede af, hvad det vil sige at være en efterfølger af Jesus.

Billedet af hvad det vil sige at følge efter mesteren er et billede, som de har forsøgt at forlade, så når de så vender sig mod Gud igen, så kommer det gamle billede til at stå i vejen, de har ikke andre billeder.

Vi bliver nødt til a hjælpe dem med at dekonstruere deres billede ikke blot af Gud men også hvad det vil sige at være en efterfølger af Ham, samtidig skal vi hjælpe dem med at rekonstruere et billede af hvad det vil sige at være efterfølger af Jesus, så det giver mening og sammenhæng.

For mig at se er det postmodernitetens helt store problem, at den har svært ved rekonstruktionen. Vi kan sagtens dekonstruere i det postmoderne, men kan vi også rekonstruere.

Det er ofte sagt at vi må starte med vores billede og forståelse af Jesus, og jeg tror også det er der vi må starte. Derfor er jeg glad for NT Wright, som netop starter med Jesus og siger, vi må forsøge at forstå ham på hans tids præmisser og derefter læse Jesus i lyset af både hans samtid, hele kirkens historie (og ikke kun de sidste 150 år) og så vores egen nutid, på den måde tror jeg, at vi kan rekonstruere et billede af Jesus og hvad Hans gode nyheder er i dag…

Advertisements

3 Responses to “At dekonstruere”

  1. Mikael Kongensholm Says:

    Ja, det er meget nemmere og “sjovere” at dekonstruere. At konstruere og være konstruktiv er straks sværere.

  2. Mikael Kongensholm Says:

    Hov, der sku ha stået rekonstruere i stedet for konstruere. 🙂

  3. Tdmbawgw Says:

    TpCRf9 comment2 ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: