Lunken

Igår i vores netværksgruppe sad vi og reflekterede lidt over de forgangne uger og kom til at snakke om, hvorfor Ruth E mener, at det lige præcis er Faderhuset som kan ændre samfundet. Det gør hun, fordi andre kristne er lunkne. Det er naturligvis en reference til Joh. Åb. 3, hvor Johannes skriver til menigheden i Laodikæa. Det interessante er blot, at når han skriver om at være lunken, så er det fordi menigheden optræder ligegyldig over dem som lider. Den har samlet til huse og er blevet selvfed. Det er da ret interessant, at det er i den sammenhæng det står. Ofte er skriftstedet blevet brugt i mod folk som ikke er entuiatiske nok i deres tro. Men det er jo slet ikke det der står. Jeg tror desværre, at vi alt for gode i kirken til at øve bibelsk voldtægt. Altså at tage et enkelt skriftord og dreje det i vores egen retning.

5 Responses to “Lunken”

 1. Henrik H Says:

  Meget interessant at du lige nævner det. Sad på cafe med en kammerat og dette skriftsted dukkede også op i samtalen i forbindelse med kirkens frafald.

  Det er som om at Åb 3,16 – har lidt samme status som joh 3,16 – det bruges i flæng som det faste holde punkt, hvorfra vi kan drive teologi – dog om alt andet end økonomisk uretfærdighed – frafald er istedet sex, drugs and rock´n roll

  Vi talte lidt om homoseksualitet fordi Apo. har en samtale om hvordan kirken står på dette felt – det interessante er at kirken ser det som et meget centralt anliggende, men bibelen omtaler det kun perifert – derimod er økonomisk uretfærdighed et meget central emne i hele biblen, men det taler kirken meget om.

  Er der ligeledes en sammenhæng her – at de kirker som er meget anti-homo – er ofte meget pro-kapitalisme??

 2. Henrik H Says:

  rettelse – kirken taler ikke meget om økonomisk retfærdighed

 3. Lars Dorland Says:

  Willer, jeg kan sagtens følge dig i, at ‘lunken’ har fået en ny betydning med meget svag relation til Åb 3,16 – ikke mindst fra de sekterisk-fundamentalistiske smågrupper her og der.

  Men jeg tror, der er noget om Åb 3,16 alligevel, ikke mindst i dag. I hvert fald har materialismen et godt greb om os kristne i norden, og jeg tror ofte, det står i vejen for sin egen og for menighedens udvikling, at “man også lige skal tænke på karrieren”..

 4. Thomas Willer Says:

  TIl Dorland, helt korrekt jeg er enig i, at det har noget at sige os i dag, men det er som sagt sjældent i hvert fald i de kredse jeg bevæger mig, at det bliver brugt i den rette sammenhæng. Mateialisme og konsumerisme er virkelig nogle af de ting, der hindrer os i at være den kirke, som Gud har kaldt os til at være…

  Til Henrik interessant tese, du kommer frem med der. Ofte er der jo en sammenhæng mellem, at de meget top-down styrede menigheder, hvor der er en stærk leder, oftest kan identificere sig med højrefløjen i politik og dermed er der ikke så langt til også at være mere pro kapitalistiske… Weber ville i hvert fald give os ret…

 5. Jalokin Says:

  Henrik H: Hvad mener du med ‘kirken’? Hele kirken, alle kirkesamfund, den kirkelige højrefløj, … ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: