En økumenisk menighed

For nogle uger siden var jeg i en af vores huddles (coaching grupper), hvor vi jokede med, at vi måske skulle melde os ind i alle kirkesamfund, når nu halvdelen eller mere af dem som kommer i re:gen ikke har baggrund i baptistkirken, hvor vi lige nu officielt hører til.

Re:gen er en lokal menighed med kald til at gøre en forskel i København, og det er derfor, at folk bliver en del af fællesskabet. Men hvordan skal vi forholde os, når vi gerne vil anerkende hinandens historier. Når jeg tænker over det, så har pinsekirken, folkekirken, kristent fællesskab, græsted frikirke, apstolsk kirke, missionsforbundet, dansk oase, IM, baptistkirken, vineyard og sikkert flere andre været med til at præge den enkeltes historie og dermed er det med til at præge vores fælles historie. Tidiligere meldte man sig ud for at vise, at man ikke længere havde noget bestemt tilhørsforhold, men hvad skal man gøre, hvis man virkelig gerne vil anerkende den enekeltes historie og på den måde blive en “rigtig” økumenisk menighed…?

5 Responses to “En økumenisk menighed”

 1. frovin Says:

  Brødremenigheden er et økumenisk kirkefællesskab.

 2. Simon Says:

  Jeg ved intet om brødremenigheden, så hvordan er brødremenigheden økumenisk?

 3. frovin Says:

  Brødremenigheden betragter sig som en kirkelig bevægelse, men har også været kirkestiftende, og det betyder at der lokalt kan være konfessionelle forskelle på brødremenigheder, selvom de er samlet i en verdensomspændende kirkeorganisation.

 4. Andreas Hoff Says:

  To ting:

  1. For det første synes jeg ikke at det at have en medlemsliste trækker i retning af ikke at anerkende alles historier.

  2. For det andet kan man skrive det ind i en kirkes vedtægter, at man anerkende det enkelte medlems historie, evt. formuleret anderledes end sådan.

  Derudover tror jeg, at en række praktiske tiltag kunne være interessante:

  Fx kan man ved kirkelige lejligheder give plads til “historiefortælling”, hvor forskellige mennesker på skift aflægger beretning om hvordan de er kommet dertil hvor de er.

  Man kunne lave en side på nettet, hvor de enkelte medlemmer på deres profil kunne have deres historie liggende, hvis de ønsker, og på den måde opfordrer kirken til at historierne bliver fortalt, og dette vil for den enkelte opleves som en anerkendelse!

  Og sådan kunne man blive ved.

  Giver det mening?

  Andreas Hoff

 5. Thomas Willer Says:

  ja det giver meget god mening, og jeg tror du har ret i, at det er vigtigt at synliggøre det og komme med nogle praktiske tiltag, som bidrager til det….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: