Tør vi møde den lidende Kristus

At møde den lidende kristus

 

Vi lever I en kultur, hvor det ypperste er at fremstå med en cool attitude. At vi kan vise, vi har tjek på tingene. At vi er “worth it all”. Vi har meget vanskeligt ved at håndtere smerten for den passer ikke med idealet om at være lykkelige og være hipsters og cool, for en hipster kender ikke til smerte…

 

Men livet er jo ikke smertefrit, vi mærker smerten, når en af de nærmeste dør, når vennerne bagtaler, når en god relation vender en ryggen, når kæresten smutter, når jobbet ryger. Mange af os forsøger at skubbe smerten foran os, så vi kan tage os af den senere. Men det kan vi ikke blive ved med på et tidspunkt indhenter smerten os eller vi indhenter smerten og så må vi turde se smerten I øjnene.

 

For mange I vores generation så kræver det meget mod og styrke at sige: Det her gør ondt, det her er smertefuldt.

 

Når smerten erkendes så er det, at vi også nærmer os den lidende Kristus. For selvom det kan lyde paradoksalt så er der gode nyheder I smerten. Når vi bærer smerten og erkender den, så kommer Jesus os I møde og siger her til og ikke længere. Nu tager jeg din smerte resten af vejen. Vi kan kun udholde livets smerte fordi Jesus allerede har gået vejen før os, og han kommer os I møde på smertens vej og siger til os, nu behøver du ikke bære det mere, jeg tager resten men kom med til korset.

 

At møde den lidende Kristus der tager vores smerte midt på smertens vej er en befrielse og en lindring. Men det kræver at vi erkender vores egen smerte og lidelse. Hvis vi ikke gør det, er der intet den lidende Kristus kan bære for os.

 

Så I en hipster og forbruger lykke foksueret kultur som vores er spørgsmålet om vi tør gå mod den kulturelle strøm og erkende smerten og lidelsen, så den lidende Kristus kan møde os og tage smerten resten af vejen til korset.

 

Advertisements

One Response to “Tør vi møde den lidende Kristus”

  1. Mikael Says:

    Hej Thomas
    Jeg har holdt en lang blog pause, men er på igen – jeg kan se at du linker til min gamle blog – her lige min nye hos WordPress:
    http://olezen.wordpress.com/

    vh Mikael Olesen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: